Sayın müşterilerimiz web sitemiz yenilenmiştir. Daha önce üye olduysanız yeni şifrenizi almak için BURAYA tıklayınız.

Ayrık Otu Kökü

Ayrık Otu Kökü

Ayrık Otu Kökü

Bol miktarda karbonhidrat (triticin), müsilaj ve saponinler, mineral tuzlar, özellikle potasyum tuzu, silisik asit ve demir, vitaminler (A, B), organik asitler içeren ayrık otunun kökü, ilkbahar başlangıcında filizlenmeye başlamadan sökülür.

Yıkanarak topraktan temizlenir ve açık havada kurutulur. Kuruduktan sonra, 55 derecelik yapay ısıda tekrar kurutulması doğru olur. Çünkü tam olarak kurumadığında küflenir ve kullanılamaz.

Buğdaygillerden olan yabani bir bitkidir. Sarımtırak ve beyaz renktedir. İlk ve sonbahar aylarında toplanarak, gölgede kurutulur. Köklerinde yüksek miktarda potas ve şeker vardır.
Bir tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış ayrık otu kökü, orta boy bir su bardağı dolusu soğuk suya eklenir, hafif ısıda 10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra 10 dakika demlendirilir ve süzülür. Günde 3 bardak içilir.
 
 
NOT: Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünler Yönetmeliği gereği ürünün faydalarının yazılması ilgili kanun tarafından yasaktır. Bu kurallardan dolayı ürünün faydaları hakkında bilgi veremiyoruz. İnternetten detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
    Kötü           İyi

  • Marka: Doğa Gıda
  • Ürün Kodu: BA1037
  • Stok Durumu: Stokta var
  • 5,00TL
  • Vergiler Hariç: 4,24TL

Etiketler: ayrık otu kökü, şifalı bitkiler