Sayın müşterilerimiz web sitemiz yenilenmiştir. Daha önce üye olduysanız yeni şifrenizi almak için BURAYA tıklayınız.

Anason

Anason

Anason

Bütün bu etkileri sağlamak üzere, anasonun olgun tohumları yaz ortası ile sonbahar arasında toplanır. 1-2 tatlı kaşığı anason tohumu alınıp uçucu yağını bırakması için hafifçe ezilerek üzerine 1 bardak kaynar su dökülür. Kabın üstü iyice kapatılıp 5-10 dakika süreyle demlendirilerek infüzyon hazırlanır. Bu infüzyondan günde üç kez birer bardak içilir. Ancak, sindirimle ilgili şikayetlerde infüzyon yemeklerden 15-20 dakika önce alınır.
Genel Özellikleri
Maydanozgiller familyasındandır. Anayurdu Doğu Akdeniz havzası ülkeleriyle Mısır olup Türkiyede Ege ve Akdeniz bölgelerinde, özellikle Burdur yöresinde yetiştirilmektedir. 30-75 cm. boylanabilen, dik ya da yere yatarak gelişen bir ya da bazı türlerinde ikiyillık yarı dayanıklı otsu bitkidir. Kök oluşumu zayıf: gövdesi yuvarlak kesitli, yeşil ve dallara ayrılan yapıda olan anasonun yaprakları yeşil renkli, güzel kokulu, kenarları dişli, yuvarlak biçimli ve hafif tüylüdür. Yaz sonunda açan ve yıldıza benzeyen beyaz çiçekleri salkımlar halindedir. Bitkinin, konumuzu en çok ilgilendiren bölümü olan tohumu da güzel kokulu, açık gri-kahverengi ve yumurta biçimindedir. Güneşli, soğuk rüzgardan korunmalı yerleri: suyu iyi akıntılı ve alkalik toprağı seven anason, tohumuyla çoğalır.
Anasonun tohumunda sabit ve uçucu yağlar, nişasta ve yapışkan bitki sıvısı bulunur. uçucu yağlar, anetol ve estragol adlı maddeler ve bazı aldehitleri içerir. Anason tohumu, ülkemizde ulusal içki sayılan rakının yapımında ve pastacılıkta kullanılır.
 
NOT: Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünler Yönetmeliği gereği ürünün faydalarının yazılması ilgili kanun tarafından yasaktır. Bu kurallardan dolayı ürünün faydaları hakkında bilgi veremiyoruz. İnternetten detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
    Kötü           İyi

  • Marka: Doğa Gıda
  • Ürün Kodu: BA1042
  • Stok Durumu: Stokta var
  • 5,00TL
  • Vergiler Hariç: 4,24TL

Etiketler: anason, şifalı bitkiler